Wordcamp dag ett – en kort sammanfattning

Den första konferensdagen var full med intressanta sessioner jag och Pernilla delade på oss för att gemensamt kunna ta del av båda spåren på WordCamp.

Jag har deltog i Less technical pro:s vars fokus har varit att visa på de fördelar som finns med att använda WordPress som CMS system. Dagen inleddes med att vi fick reda på att mer än 61% av alla sajter som byggs i WordPress skapas för ett annat syfte än att blogga. Men temat för dagen blev nog varför ska man välja WordPress?

För att sammanfatta så är skälen följande:

– det är vackert se tex Clouds 365 http://www.clouds365.com/
– mycket utveckling och förändring sket i verktyget.
– det är lätt att bygga ut och förändra, genom plugins, genom att skriva om CSS-mallarna.
– det är Open Source
– det är skalbart, alltså lätt att bygga ut
– det är kostnadseffektivt.

Så med de argumenten står det klart att alla borde arbeta med WordPress.

Pernilla sammanfattar sin dag

WordPress har funnits i åtta år och har vuxit till en jätte inte bara i bloggvärlden utan även som ett CMS http://wordpress.org/about/. Det finns ca 20 000 personer som idag livnär sig på WordPress. På denna WordCamp medverkar i princip alla de ledande utvecklarna, och andra som bidrar med kod för programkärnan. Lägg till detta alla övriga som arbetar med implementationer och plug-in utveckling. Det är alltså en hel del utvecklare som är på plats och frågorna blir därefter.

Jag vill särskilt tipsa om frågestunden med Barry Abrahamson som leder arbetet med WordPress.com http://sv.wordpress.com/. WordPress.com är verkligen en jättestor bloggcommunity och består idag av 15 miljoner bloggar som körs på 1500 servrar på 3 olika datacenter av 5 personer. Imponerande siffror! Han framförde sin session via en blog Ask Berry http://askbarry2011.wordpress.com/ och han lovade att uppdatera svaren även efter sessionen. WordPress är verkligen ett multiverktyg som alltså även duger för konferenspresentationer.

1 tanke kring ”Wordcamp dag ett – en kort sammanfattning

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.