12 saker i WordPress som du kanske inte använder?

Idag är det den tredje och sista dagen på WordCamp och jag sitter på de sessioner som handlar om trick och tips som du kan använda på din WordPress sajt. Den första sessionen hade rubriken 12 saker som du inte använder som du borde använda och den var extremt givande, fokus var för nybörjare och vi fick en snabbpresentation av de möjligheter som finns i WordPress.

De 12 saker som vi fick presenterade som varje nybörjare bör undersöka är:

Zen mode Just write, unintended

funktionen finns i full screen och sedan klickar du på zen mode och då får du en ren skärm som inte har störande menyer eller andra saker som distraherar dig när du ska skriva

Kitchen zink

Det finns i verktygsfältet en hel rad med knappar, som du kan ta fram genom att klicka på den symbol som ser ut som ett tangentbord. Bland annat kan du lägga till symboler i din text.

Keyboard short cuts
Det finns kortkommandon för olika funktioner och om du hovrar över knapparna i redigeraren eller verktygsfältet så får du fram kortkommandon. Ett annat bra tips är att använda HJÄLP-knappen. Där finns det också beskrivna.

Kortkommandon finns även för kommentarer.

Auto Embeds

Det finns en funktion för automatisk inbäddning av media, du kan klistra in url-en istället för hela inbäddningskoden, fungerar på t.ex. Youtube och flickr.

Screenoption

Den lärde jag mig använda nu när jag arbetar med att färdigställa Webbstjärnans nya sajt, som vi lanserar på tisdag. Du kan bestämma vilka menyer som ska synas och var de ska ligga. Spana idet, screenopition finns uppe i högra hörnet.

Press this
Finns under menyn verktyg, jag har aldig använt den, men om du skriver om andra webbplatser
skriver om annat på webben. Värt att undersöka, jag ska göra det när jag åter är hemma.

Next page tag

Du kan i en post som är lång lägga in taggen next page och skapa en meny med nästa sida. Lägga in next page, next page så kan du skapa hur många sidor du vill. Skapa paginering på en bloggpost

Intern länkar

Den funktionen finns i under länk-knappen och möjliggör för dig att länka i ditt gamla material, ett enkelt sätt att hjälpa andra att hitta gamla inlägg, texter, bilder etc.
External linking

Singel kolumn Gallery

Men hjälp av galleri funktionen kan du skapa bild gallerier och du kan skapa en kolumn och lägga till taggen om att det ska vara size large så får du ett galleri med stora bilder.

Old slug Redirects

Säg att du har skrivit fel i rubriken, ett stavfel, så vill du naturligvis justera den och det kan du lätt göra genom att ändra i rubriken och justera den gamla länken, och den kommer att peka om även den gamla felaktiga länken.

Drag and drop

Du kan drag och drop bilder även i gallery

det kommer i nästa version 3.3 drag and drop för media.

Post revisions

I WordPress kan du titta på olika versioner av utkast och jämföra de olika versionerna och du kan alltid du kan gå tillbaka till en tidigare version.

Ester eggs

Det finns påskägg i WordPress, värt att undersöka eller leta efter. Titta tex på det som finns om du jämför en revision med sig själv

2 tankar kring ”12 saker i WordPress som du kanske inte använder?

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.