Hur mår WordPress? – Matt Mullenwegs tal till WordCamp

I söndags förmiddag hade Matt Mullenweg sitt årliga tal på State of the word WordCamp i San Francisco och jag och Pernilla var där. Det är något med att få ta del av grundares synsätt. Den som leder verksamheten, den som var med och grundade den, Matt Mullenweg är en av grundarna till WordPress, och den som startade Automattic, företaget som bland annat driver WordPress.com.

Det jag tyckte allra bäst om i presentationen var den presentation som han gjorde av sig själv, han har under det år som gått ändrat utseende en del och det gjorde att han skojade om det och menade att WordPress är så enkelt att använda att till och med en som ser ut som en grottmänniska kan använda verktyget, och menade då att hans nya look men långt hår och vildvuxet skägg har likheter med en grottmans.

I talet tog Matt upp fantastiska siffror som kopplas till WordPress som verktyg, som att

 • 14,7 procent av alla världens unika domäner har WordPress-installationer.
 • 2/3 av alla installationer finns utanför USA.
 • Enbart 8 procent av dagens användare använder WordPress som bloggverktyg, 61procent säger att  idag är det vanligare med CMS-användning.
 • 22 procent av alla nyregistrerade domäner med webbhotell har en WordPress-installation.

Andra saker som slog mig var styrkan med open source som Matt återkom till flera gånger i sitt tal, att wordpress skapas av användarna gemensamt och att alla kan bidra, det är ett sätt att lära sig mer om php, koden och hur du kan forma verktyget som du vill att det ska vara. Under dagarna på WordCamp återkom talare efter talare till det, vikten och behovet av att användarna bidrar, hjälper varandra, att det är en av de främsta styrkorna med WordPress som verktyg och som gemenskap (community).

Så undrar du över något, vill bidra, hjälpa till så finns forum som behöver dig och din hjälp. Är det något som du vill utveckla, så bidra, och dela med dig, för det är tanken med Open Source.

Du kan läsa mer om vår resa till WordCamp på iis-bloggen.

13 tankar kring ”Hur mår WordPress? – Matt Mullenwegs tal till WordCamp

 1. Pingback: KristinaAlexanderson

 2. Pingback: orres FeedBot

 3. Pingback: JohanHedberg

 4. Pingback: Magnus Attefall

 5. Pingback: Mattias Johansson

 6. Pingback: Mattias Johansson Z

 7. Pingback: Per Vikström

 8. Pingback: Erik Johansson

 9. Pingback: Uppdragsmedia

 10. Pingback: Martin Garlöv

 11. Pingback: Lars-Johan

 12. Pingback: Johan Olsson

 13. Pingback: Nikke Lindqvist

Kommentarer inaktiverade.