Ett stort besök på Creative Commons

Det är spännande att får resa i tjänsten, att får träffa människor som delar samma visioner och idéer som man själv. Igår var jag och Pernilla på Facebook och Oracle (ThinkQuest), idag har vi varit på Creative Commons.

Det var underbart att få träffa Marcus Andersson som är en person som drivs av sina värderingar för att sedan möta Brad Saffer på Thinkquest vars vision är att förändra och ge unga människor möjligheter att arbeta med internet och webben inom ramen för ThinkQuest.

Jag hade fått en inbjudan om att få tala om något av de projekt som vi har i Creative Commons Sverige och en sådan inbjudan kan man ju inte tacka nej till.

Så inför personalen på Creative Commons kom jag att presentera delar av det arbeta som jag gör för att sprida Creative Commons. Fokus kom att ligga på hur vi på Webbstjärnan har tänkt kring licenserna, det stöd som vi ger till lärare, elever och vilka resultat som vi ser, som t.ex. projekttjernobyl.se, vinnaren i förra omgången av Webbstjärnan.

Men det var också underbart att få bryta idéer och samtala kring hur jag ser på Creative Commons, får inblick i hur målsättningen ser ut, vilka visioner som finns i organisationen och få möjligheten att träffa de som arbetar för att stötta oss, er och underlätta möjligheterna för alla som vill att det ska vara lätt att dela. Vi kommer att publicera ett inlägg om det på .se-bloggen imorgon.

Min presentation ligger uppe på Slideshare och du får som vanligt gärna ta del av den,

2 tankar kring ”Ett stort besök på Creative Commons

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: .SE

Kommentarer inaktiverade.