Workshop med Webbstjärnan -ett intensivt frågeregn

Det är så härligt att få sitta tillsammans med en grupp lärare och bibliotekarier som vill lära sig mer om WordPress, så att de kan tävla i Webbstjärnan. Det som karaktäriserar Webbstjärnans workshops är att frågorna haglar och intresset är på topp.

I Lund där Skolbiblioteksföreningen är Webbstjärnans samarbetspartner. Workshopen är fullsatt med lärare, skolledare, och skolbibliotekarier som alla vill Det är så roligt att se och vara med. Frågorna kommer hela tiden: Hur skapar man undersidor, hur man installerar Akismet etc.

Ingela Clarin som är den lärare som håller i dagens workshop. Hon visar praktiskt, tydligt, pedagogiskt hur WordPress fungerar, hur man skapar inlägg, hur man skapar undersidor, installerar Akismet och får koll på panelen i WordPress. Hon visar på massor med tydliga exempel som hon har skapat tillsammans med sina elever, och jag njuter.

I frågor om bilder och bilderkännande bistår jag med några korta inlägg, vad är Creative Commons, men hur fungerar det egentligen, och hur hittar man bilder?

Ibland är det som om man förberett sig för något som man inte visste skulle komma, eftersom jag med lätthet kunde referera till nyligen skrivna blogginlägg både här om att söka efter CC-material och på Creative Commons blogg. #win Så idag är en ännu en dag då jag bidragit lite till att kunskaperna om CC-vuxit i skolan.

Men engagemanget och vilja som fanns hos lärarna i Lund ser jag fram emot att det ska flyttas över till webben och deras bidrag i Webbstjärnan. Kanske sitter jag i samma rum som en kommande vinnare i Webbstjärnan. Stort!

6 tankar kring ”Workshop med Webbstjärnan -ett intensivt frågeregn

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: .SE

  3. Viveka på Humlebacken

    Jättetack för idag, det var kul att bekanta sig med ett helt nytt verktyg. Verkar riktigt användbart. Jag fick min .se-adress under eftermiddagen (palettskolan.se) och har börjat leka med den så smått. Få se vad det resulterar i…
    Ser att du har behållit höstbilden – bra, snön kommer tids nog…

  4. Solveig

    Du ska stort tack för denna dag. Den bästa utbildningsdag jag någonsin varit på. Roligt att höra din kloka, välgenomtänkta och intressanta svar och synpunkter. Kan du inte bli rektorsutbildare(?) Tack också för kunniga, exakta och omedelbara svar.

Kommentarer inaktiverade.