Hitta förebilder, härma och gör till ditt eget

Veckan som har gått har inneburit att jag haft lyckan att sitta på två av Webbstjärnans workshops med lärare som vill arbete med webbpublicering tillsammans med sina elever. I onsdags var det Ingela Clarin som höll i workshopen, i torsdags var det Marie Andersson som var ansvarig.

Marie inledde sin workshop med att prata om sina tidigare och nyligen startade webbprojekt. I samband med att hon berättade om webbplatsen Matteord.se och hon berättade att hon blivit inspirerad av Myrsjöskolan6b och deras matematikblogg som vann guld i Webbstjärnan 2011, så hon lånade idéen och gjorde en egen. Och uppmanar alla lärare att:

Sno, härma och gör det till ditt eget…

Webbstjärnan är en resurs som vill visa på hur lärare använder Internet som verktyg i undervisningen, och en av anledningarna till att vi tycker att det är roligt att skolarbetet ligger på webben är just att det ger möjligheter att lära av andra, ta andras idéer och sedan gör dem till sina egna, och det sker hela tiden. Webbstjärnan kanske kan lägga till epitet vi vill att du ska remixa andras skolprojekt på Internet, det är därför vi finns till.

Det häftiga med Myrsjöskolans blogg är att den är så grymt läckert enkel, och bygger på en idé om att eleverna ska lära av varandra, och av att se andras sätt att lösa uppgifter som eleverna får i skolan. De croud-soursar sina läxuppgifter genom att använda Internet som arena. Det är stort, och genialt och enkelt, så ny gör Maries elever något liknande…

Vi på Webbstjärnan kommer att ha fler workshops under hösten och de är öppna att anmäla sig till som lärare. De är kostnadsfria och du är hjärtligt välkommen.

3 tankar kring ”Hitta förebilder, härma och gör till ditt eget

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: Jörgen Viberg

  3. Pingback: Cecilia Bengtsson

Kommentarer inaktiverade.