Lär av Ystads exempel -vilka webbplatser och vilken kommun!!!

 

Det är med stor lycka jag ser hur Ystads kommun (genom Joachim Thornström och Martin Ekholm, mannen bakom både Vi lär varandra och den grymma bokbloggen Backaboken) har sammanställt alla de bidrag som de har i Webbstjärnan. På så sätt blir det tydligt vilka som deltar. Det är underbart att se, för vi kan lära av deras exempel, se vad de gör, och alla besökare och de som deltar kan lära av varandra genom att man på sidan få en enkel översikt över de lag som är med i Webbstjärnan och finns geografiskt nära. Och jag vill åka och besöka dem…

När jag drömmer om Webbstjärnans framtid brukar jag tänka att vi ska ha lag i alla kommuner, i alla stadier och inom varje skola, mellan olika skolor delar de sitt skolarbete på webben så att alla kan lära av andra, inspireras av andra och deras sätt att arbete med att nå de mål som finns i läroplaner och ämnesplaner. Jag drömmer om att fler kommuner ska sammanställa sina bidrag för att stolt visa upp för att visa vad deras lärare och elever gör i skolan. Och visa att webben är ett enkelt redskap för att göra just det.

I mina ögon är Ystad kommun en god förebild för alla kommuner som har flera tävlande lag, och det är några andra kommuner som har flera bidrag… Jag utmanar er!!! Passa på att visa upp dem så att vi kan se bredden och så att andra kan lära av era exempel.

Den underbara klassajten I vår kikare blev dessutom både en nyhet i Ystads allehanda och veckans lag på Webbstjärnan (kolla på Webbstjärnan.se), jag vet att det händer stordåd inte bara på webben utan även i klassrummen i Ystad.

Kolla in deras andra coola bidrag:

Supercoolt säger jag stolt!!!

5 tankar kring ”Lär av Ystads exempel -vilka webbplatser och vilken kommun!!!

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: .SE

  3. Pingback: Jimmy Holst

  4. Pingback: Gunilla

  5. Pingback: Martin Ekholm

Kommentarer inaktiverade.