Vad händer med det som vi inte gillar?

Jag erkänner, det är något magiskt med att kunna mäta, att kunna säga att man gör intryck, avtryck i sin vardag, men samtidigt skrämmande. För vad betyder egentligen gillar? Att någon pratar om min fan-page, att någon retweetar mitt inlägg? Vad betyder:

-gillar
-talking about this
-retweetar
-delar
-+1

Vad blir kvar av mig om allt jag gör bara är värt något om jag hela tiden få fler som gillar, delar, retweetar, klickar på etc. Vad kommer då att skapas? Kan det skapas något som vi inte gillar? Vad blir kvar av det som vi inte gillar? Det vi inte delar?

Det är underbart att vi kan mäta, och det är roligt att få uppskattning, men till syvende och sist så kan väl allt som vi tar del av inte bara vara sånt vi gillar, sånt som inte faller oss på läppen, det vi inte valt att ”gilla”, sånt som få oss att växa, se annat pröva andra perspektiv eller?

4 tankar kring ”Vad händer med det som vi inte gillar?

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: Anna-Stina Takala

  3. Pingback: Magnus Reuterdahl

  4. Pingback: Jan Helldén

Kommentarer inaktiverade.