I doubt my mission for the Dark side – dagens bild 338

Dagens bild är på många sätt en bild som visar på misslyckanden. Bilden är resultatet av många misslyckanden.

SLiders Sunday -I doubt my mission for the Dark Side

 SLiders Sunday -I doubt my mission for the Dark Side av Kristina Alexanderson

Jag ville fånga vinterljuset, helst i motljus. Men jag inser att jag misslyckats med inställningarna så att ISO-inställningen var alldeles för hög för det starka solljuset. Det som händer då är att motivet bränns sönder. Kameran är inställd för inomhusljus och jag fotograferar i dagsljus, i motljus. Helt fel!!!

Jag tog många bilder, och tittade inte på resultatet för ens det var för sent. Men en bild blir inte bara till vid fotograferingstillfället har jag lärt mig, utan efterbearbetningen gör också bilden. Så med lite efterbearbetning blev resultatet ett annat.

Är det en äkta, eller en autentisk bild? Knappast, men jag vill inte tro att jag ger sken av att fotografera autentiska bilder, eller ens äkta. Det är ett stilleben, om tvivel, och den känslan lyckas jag kanske fånga, om inte annat kan jag försöka en annan dag.

Sedan måste man VÅGA misslyckas, för det är väl så vi lär oss.

6 tankar kring ”I doubt my mission for the Dark side – dagens bild 338

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. IT-mamman

    Den sista meningen gillar jag bäst: ”Sedan måste man VÅGA misslyckas, för det är väl så vi lär oss.” Den meningen är nog viktigare än man kan ana..
    Kram! Och tack!

  3. Pingback: Paniken att inte förstå, att inte kunna | Anne-Marie Körling

Kommentarer inaktiverade.