Hur föds en bildidé? – I en kommentar, i en reflektion, i ett möte…

15 dagar, 15 dagar kvar sedan har jag gjort 365 dagar med Star Wars. Jag undrar och summerar, vad har jag lärt mig? Massor, men jag har insett hur viktig återkopplingen är för mina idéer, för min fantasi.

Jag får ofta, inte alltid några kommentarer på mina bilder och jag har vänner som följt min resa från första bilden till den idag (350). Just nu behöver jag varenda idé jag kan få, varenda kommentar som någon kan ge, och utifrån dessa föds tankar bilder som blir nya bilder, nya idéer.

Jag fick av en av mina kompisar Timothy Valentine på flickr en så underbar kommentar häromdagen, Timothy skrev:

”fabulous – I love looking into the world you have created!”

Och med hans ord föddes en idé om att fotografera in genom ett fönster, en bild av oss tittande in, och idag gav jag idéen ett försök och det blev dagens bild Close the window. Och nu när jag skriver dessa rader så kommer nya bilder som jag tänker att jag kan göra, pröva och se om de bär, fungerar eller inte.

15 dagar kvar… sen så…

Men tills dess tack Timothy och alla andra som återkopplar på mina bilder och mina bildidéer… Ni betyder enormt mycket.

6 tankar kring ”Hur föds en bildidé? – I en kommentar, i en reflektion, i ett möte…

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

  3. Sigfrid Lundberg

    Här finns massor av problem. Som t ex: Hur skapar man en innovativ miljö? Hur får den kreative veta om han eller hon gjort något bra?

    Lawrence Page rank i Google gynnar det som är mainstream. De etablerade sanningarna. Flickr’s interestingness väljer ut solnedgångar i HDR och den värsta pekoral. Detta är dagsens sanning. Det är emellertid umgefär lika sant att antalet besökare och interestingness för mina bilder i Flickr faktiskt speglar hur bra de är.

    Så ja, jag tycker att besökare i Flickr kan hjälpa i den kreativa processen.

  4. Pingback: Är sociala medier som Flickr – ett verktyg för att bli en innovativ fotograf? | Kristina Alexandersons blogg

Kommentarer inaktiverade.