Webbstjärnan – hur fungerar det?

Spelplan för Webbstjärnan av Martin Ander CC (by)

Jag älskar när man kombinerar saker, så att man kan lära sig samtidigt som man kanske har kul. Det är en av de saker som gör att jag gillar Webbstjärnan. Vi försöker kombinera nytta med nöje. En spännande/rolig/inspirerande tävling kombinerad med ”vanligt” skolarbete, typ.

För att tydliggöra hur var Webbstjärnan startar och var webbstjärnan slutar har vi gjort en spelplan, som Du kan ladda ner och spela tillsammans med sina elever, eller om man vill så kan man låta eleverna spela den själva. Tanken är att spelplanen ska illustrera det som är viktigt i Webbstjärnan, dels att du har ett bra innehåll, kopplat till skolarbetet, vår logga på första sidan samt att du på din webbplats har en om-sida, som berättar vem du är samt vilket som är syftet med webbplatsen. Sedan ser spelplanen ut som ett vanligt brädspel, du rör dig från en ruta till nästa.

En av de saker som vi på Stiftelsen för Internetinfrastruktur tror på är ett öppet Internet där alla kan delta, samt att vi vill dela med oss av vår kunskap och det vi gör. En del av det är att vi tror på Creative Commons så Webbstjärnans spelplan är naturligtvis licensierad under en Creative Commons licens Erkännande, vilket innebär att alla får fritt använda, bearbeta, remixa bygga vidare på spelplanen så länge de Erkänner upphovsmannen Martin Ander och berättar att de bearbetar/sprider den under Creative Commons.

5 tankar kring ”Webbstjärnan – hur fungerar det?

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: Emil Jansson

  3. Pingback: Marie Andersson

  4. Pingback: Christer Holmqvist

  5. Pingback: Michael Lie

Kommentarer inaktiverade.