Hur får du kommentarer på din klassblogg?

Hur är det med alla rädslor som finns kring att arbeta, publicera sig och skolarbete på Internet? Är det verkligen så att finns det på nätet så är det publikt, så kan alla se det du har gjort, det kommer alltid att följa dig.

På ett sätt är det kanske sant, men samtidigt så är det inte riktigt så enkelt.

Det är som en av mina vänner konstaterade. Om jag lägger upp bilder på flickr så får jag en eller två views och jag kan med lätthet säga vilka det är som har tittat på mina bilder. Det är min granne, och hennes man.

Ett enkelt och tydligt exempel. Det är inte så lätt alla gånger.

I mitt arbete möter jag många lärare som vill ha kommentarer på klassbloggar, elever som använder Internet för att marknadsföra sina Unga företagsidéer, lärare som använder Internet för att de vill synliggöra det som sker i skolan. Men som sedan säger att de inte får några kommentarer, att det inte är så många som besöker deras webbplats.

Jag brukar säga att du behöver sprida det som dina elever gör, du behöver länka och på så sätt koppla ihop dig med andra webbplatser, andra bloggar, du och dina elever kanske ska kommentera på andras bloggar. Sedan behöver det som publiceras fyllas med sökbar information sk. metadata så att sökmotorer hittar materialet. Inget händer av sig själv, inte ens på Internet.

Kort och gott så handlar det om att dela och sedan handlar det om kunskap och litet arbete.

4 tankar kring ”Hur får du kommentarer på din klassblogg?

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: Mathias Larsson

  3. Pingback: SBC Hässleholm

  4. Pingback: SBNING

Kommentarer inaktiverade.