Framtidens Internet möjligheter och hot #seminarium

Imorgon kommer vi på .SE att hålla i ännu två spännande och aktuella evenemang kring frågor som rör Internet. På förmiddagen är jag moderator för ett samtal kring Framtidens Internet hot och möjligheter. Eftermiddagen kommer att handla om Öppen data.

Samtalet kring Internets framtid kommer att ha sin utgångspunkt i Jan Kallbergs bok Framtidens Internet som hot och möjlighet – Ett tjugoårigt perspektiv till år 2030. Det är en spännande skrift som tar ett grepp på framtidens internet i stort och smått.

För att få flera perspektiv på Internets framtid och de hotbilder samt de möjligheter som vi kan se har vi bjudit in en fantastisk panel som ska bryta sina framtidsperspektiv tillsammans med Jan. Det är:

  • Anna Caracolias, som kommer att ge ett perspektiv på framtidens internet utifrån ett mobilt perspektiv.
  • Gustaf Josefsson, en ung framgångsrik entreprenör, VD för Guff Innovation Lab som kommer att ge sitt perspektiv på framtidens internet
  • Anna Kelly som kommer att ge ett perspektiv på framtidens e-samhälle, är expert på e-förvaltning och e-tjänster samt strategier kring dessa.

Jag ser fram emot en livlig diskussion i en väldigt pratglad panel. Publiken som är på plats kommer att ställa frågor på de perspektiv som vår panel belyser, och du kan själv ta del av samtalet live via Stiftelsens kanal på bambuser. Vi startar klockan 9.00.

Efter lunch har vi ett annat seminarium som min kollega Pernilla Rydmark kommer att leda kring öppen data Öppen data öppnar möjligheter. I den panelen ingår:

  • Helena Bengtsson, Sveriges Television, Databasredaktör för SVT Pejl,
  • Peter Krantz, Fristående konsult, Initiativtagare till opengov.se,
  • Magnus Kolsjö, PwC, e-förvaltningsexpert med erfarenhet från politik och praktik,
  • Martin Eriksson, VD Artilect, byggmästare åt openAID.se,
  • Alexander Nilsson, Handläggare VINNOVA, Ansvarig för FOI-satsningar inom IT-användning och tjänster

Jag vet att jag har tänkt hänga kvar även på eftermiddagen för det samtalet också, det sänds också live på Bambuser, så väl mött!

1 tanke kring ”Framtidens Internet möjligheter och hot #seminarium

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.