Hur använder du Creative Commons i skolan?

Jag blir som skolombudsman för Creative Commons väldigt glad när lärare kontaktar mig för att berätta om hur de arbetar med Creative Commons. Det kan vara berättelser kring hur lärare arbetar med Creative Commons tillsammans med sina elever. I helgen fick jag ett underbart mejl från en lärare, en gymnasielärare som heter Per Leijonhufvud och som använder Creative commons för att sprida sitt undervisningsmaterial. Jag bad Pär skriva om sitt beslut att dela med Creative Commons och resultatet blev ett omtänksamt inlägg om hans val, att använda CC (läs det genom att klicka på länken).

Pärs val handlar om att hjälpa en kollega, en nyexad lärare, en som behöver en idé, ett material, ett kompendium. Jag tänker att det finns säkert massor med lärare som gör som Pär, men som jag inte känner till. Du kanske är en…

Om du är en, eller känner till en… kan inte du skicka ett mejl till mig och berätta, hur använder du använder Creative Commons i din undervisning, är det för att dela ditt undervisningsmaterial, eller för att skapa undervisningsmaterial, eller kanske både ock? Snälla berätta, så vi kan sprida er användning av Creative Commons i skolan.

5 tankar kring ”Hur använder du Creative Commons i skolan?

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: Mats Lindholm

  3. Pingback: Skolkritik

  4. Pingback: Anki Demred

  5. Pingback: Sofia Alfredsson

Kommentarer inaktiverade.