Så skapas en relevant skola

Hon är så klok Christina Löfving (allas vår itmamman) och generös. Det är bara att läsa hennes blogg, ta del av hennes erfarenheter och tips, som hon så generöst delar med sig av.

Christina Löfving har just kommit ut med sin bok om Digitala verktyg och sociala medier i undervisningen. Hon har just lämnat

orden till dig. Om du vill. Gör vad du vill med dem och införliva och omvandla dem tillsammans med ditt och dina kollegors tänk. Det är då det blir bäst.

Jag fick hennes bok i brevlådan igår. Så just nu ligger den bredvid mig, jag har bläddrat och läst, strukit för, tänkt efter. Bläddrat igen, läst nya avsnitt och min bild av Christinas bok är att det här är bok skriven av och för varje pedagog. De lyser av pedagogens tankar, vardag och världsbild. Det är en bok för alla lärare, till alla lärare. Det är en riktig råg i ryggen bok. Det är en bok som gjuter mod, som lyser av en pedagogs kärlek till sina elever, till lärande och lärarens kunskap och vardag. Det är en bok skriven av en lärare till en lärare. Det är en pedagogisk handbok såväl som en tankebok, en bok vars ambition är att:

ge dig redskap att verk i en skola som är relevant. En skola som är en del av världen och som rustar våra elever för den tid de lever i nu och den tid som kommer. Jag vill ge dig redskap att verka i en skola där lärande leder till förståelse som innefattar, men inte stannar vid, fakta. En skola där taket för lärande är bottaget och där motivation och kreativitet får genomsyra verksamheten. Där du som pedagog är oerhört viktig och där eleverna vet att de i dig har en tydlig ledare. En som inte lämnar sina elever ensamma i sitt kunskapande, utan som hjälper dem vidare.

När jag stannar av och läser olika avsnitt så slås jag av flera saker om och om igen, sånt som kännetecknar Christina och hennes tänk. Hur motiverar vi skolarbete? Hur motiverar vi eleverna? Hur utmanar vi dem? Hur tar vi till vara på deras kunskaper, deras vilja och deras nyfikenhet? Varje pedagog som läser Christina Löfvings bok kommer att få hjälp, stöd i sitt arbete med just dessa frågor, samt tips, hjälp att använda digitala verktyg för att nå de målen som finns i läroplanen Lgr 11.

Och Christina (för jag hoppas att du läser det här) tack för de fina orden om mig

”som hjälpt mig att förstå det här med Creative Commons och mycket annat i livet”

11 tankar kring ”Så skapas en relevant skola

 1. Pingback: KristinaAlexanderson

 2. Pingback: Per Olsson

 3. Pingback: Martin Hansson

 4. Pingback: BengtHansell

 5. itmamman

  Jaaa, Kristina, jag läser! Och jag blir så glad för vad du skriver. Inte bara för att du skriver positivt om boken utan för att jag märker att du redan har tagit dig tid att verkligen läsa. Och att tänka. Det gör mig glad. Allt det som du har hittat där som du har fastnat för.. Det kanske kan bli en viktig bok för många. Jag önskar det. Stort tack, Kristina! Du vet att du har hjälpt mig att förstå mer och mer om sådant du har stor kunskap om. Värdesätter det.

 6. Pingback: HelenaJungerbyLarsso

 7. Pingback: Skollyftet

 8. Pingback: Suzan H Lindberg

 9. Pingback: Christian Jerhov

 10. Pingback: Rebecca Borg

Kommentarer inaktiverade.