Den digitalt föränderliga vardagen och skolan…

Fick via Per Falk en intressant bloggpost: The unbearable lightness of beeing …digital. Det är en betraktelse kring det digitala livet som skapas och upprätthålls i en verklighet som befinner sig i ständig förändring.

Du vet aldrig vem som är närvarande, vilka samtal du kommer att hamna i, när tjänsten du använder kommer att förändras etc.

Det digitala livet är:

Sometimes this digital identity stuff gets overwhelming.

Not the thinking and the research. The living it.

The Learning Curve: Digital Identity & Sociality Mean Constant Sensemaking & Wayfinding
Connect, filter, engage, share, participate, curate, perform, strategize, relate, produce, add value: these are some of the verbs and phrases affiliated with identity in the age of social media.

I think “locate and tether” need to be added to the list.

Poängen är inte att det digitala livet eller den digitala identiteten skiljer sig från sk ”riktiga livet” men att i den analoga världen finns det fasta objekt som vi ordnar vår föränderliga vardag kring. I bloggposten är det kylskåpet som blir metaforen för den trygga punkten i den röriga morgonrutinen.

Det fick mig att fundera mycket kring vilka kylskåp som finns i skolvardagen. Kanske är det läroboken, kanske är det de fasta undervisningsformerna, kanske är det något annat.

3 tankar kring ”Den digitalt föränderliga vardagen och skolan…

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: Erling Hellenäs

  3. Pingback: Andreas Wåhlström

Kommentarer inaktiverade.