Crowdfounding och Creative Commons i skön förening…

Jag brukar ofta utgå från mitt eget fotoprojekt för att visa på Creative Commons möjligheter, men mitt fotoprojekt ligger i lä jämfört storyn om Hanna Sköld och hennes debutfilm. Hon gjorde debut med sin första film Old Nasty people 2009. Den startade med en idé, ett banklån på 100 000 kr och en vilja att göra en film, som Hanna Sköld släppte under Creative Commons och distribuerade via Pirate Bay. Och hennes filmprojekt blev en succé. En framgångshistoria för Hanna och hennes konstnärskap men även för möjligheterna som Internet kan skapa för konstnärer.

Hanna håller just nu på att Crowdfounda sitt nya filmprojekt. Du kan liksom jag gjorde stötta hennes projekt ända fram till på fredag och när man tittar på räknaren så ser man hur nära hon är, hon behöver ditt stöd.

Filmprojektet heter Granny is dancing on the table – a Granny – invasion. Hanna Sköld har skrivit om projektet i en gäst-post på Creative Commons. Där presenterar hon även sitt manifest, och vad hon vill uppnå. Stötta henne…

 

1 tanke kring ”Crowdfounding och Creative Commons i skön förening…

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.