Varför bloggar? Varför ska du blogga?

Det finns frågor som jag återkommer till, en är: Varför bloggar jag? Varför tycker jag att du ska blogga? Via Elisabeth hittade jag följande klipp, som ger en fingervisning på Seth Gordind svar på frågan.

Sedan hittade jag följande bloggpost som uppmanar pedagoger att blogga, inte bara läsa bloggar utan faktiskt blogga och i inlägget möter Silvia Rosenthal Tolisano alla de vanligaste invändningarna till att pedagoger inte bloggar, som:

 • Inte har jag något att skriva som skulle intressera någon annan…
 • Inte kan jag skriva inte…
 • Inte har jag tid med det…

Alla värda att ta del av.

Så varför bloggar jag? Det återkommer jag till i ett annat inlägg…

3 tankar kring ”Varför bloggar? Varför ska du blogga?

 1. Pingback: KristinaAlexanderson

 2. Elisabet Jagell

  Hej Kristina!
  Jag har just upptäckt Silvia Rosenthal Tolisano och vilken resurs hon är när det gäller literacy och blogg. Från hennes blogg sträcker sig ett nät av länkar vidare till en massa spännande skrivet kring detta på nätet. Jag botaniserar själv för fullt kring det nu. Jag imponeras och inspireras. Det är helt klart applicerat i Sverige. Jag snickrar på någon form av dela-ide.

  Har du stött på Silvia Rosenthal Tolisano tidigare?

Kommentarer inaktiverade.