Delta i vår sommarkampanj i väntan på ett nytt läsår med Webbstjärnan

Frågor som vi på .SE försöker hjälpa till med är att få fler att bli digitalt delaktiga. Men vad innebär det att vara digitalt delaktig? Och hur blir man digital delaktig?

digidels webbplats hittar jag kanslichefen Christine Cars Ingels som säger:

”Digitalt delaktig är den som kan använda Internet för sin egen glädje och välfärd och som gör det möjligt för samhället och andra intressenter att dra nytta av denna delaktighet.”

Det handlar om att kunna hantera Internet, kunna koppla upp sig, ta del av tjänster, delta i de möjligheter som Internet innebär, vara medveten om de risker som tjänster på Internet kan medföra.

Vi stöttar arbetet med att minska det digitala utanförskapet och som en del av .SE:s stöd för att minska det, så har vi på Webbstjärnan en sommarkampanj som alla elever i Webbstjärnan kan delta i för att öka kunskapen om Internets möjligheter och risker, för att elever som ingått i Webbstjärnan ska få förvalta sina kunskaper och lära andra. Spana in den på webbstjärnan.se

Den 15 augusti sätter Webbstjärnan igång igen och då kan du återigen tävla om att göra en webbplats om skolarbetet och lär

 

2 tankar kring ”Delta i vår sommarkampanj i väntan på ett nytt läsår med Webbstjärnan

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: Eva Bratvold

Kommentarer inaktiverade.