Har du koll på den 22 oktober? Och vår dag om Internet i skolan

Varje år arrangerar vi på .SE en tvådagars konferens kring frågor som rör Internet, både rent tekniskt och för oss som främst är användare. Jag brukar sammanfatta konferensen med att det är de två bästa dagarna på året för den som är intresserad av Internetfrågor. I höst kommer Internetdagarna inte vara bara två dagar för min del utan tre.

Jag har som ansvarig för Internet i skolan, nämligen en helt egen konferensdag, för lärare, med lärare som kommer att vara 22 oktober. Temat för dagen är: Internet i skolan och entreprenöriellt lärande. Dagen kommer att handla om frågor som rör skolan och Internet. Vi har en bred ingångsvinkel och en bred representation på talarna. Det är bara att ta en titt på programmet.

10.00-10.10 inledning

Välkommen, introduktion med mål och syfte med dagen

10.10-11.10 Isabella Löwengrip pratar om entreprenörskap

Isabella Löwengrip, Blodinbella, pratar kring att blogga sig in i entreprenörskapet. Hur arbetar hon med sin blogg och vilken roll skulle skolan kunna ha i förhållande till ungdomars entreprenöriella lärande.

 

11.15-12.15 Carl Heath

Carl Heath om internet som arena för innovation i och av skolan

Vad innebär internet och de tjänster som växer fram i dess kölvatten för möjligheter och utmaningar för innovation i skolan idag? På vilket sätt utmanas skolans strukturer, och hur kan skolan möta den pågående utvecklingen?

 

12.15-13.15 Lunch

 

13.15-14.45 Öppna resurser, hur kan de skapa innovation i skolans arbetssätt

Erik Fichtelius URPeter Leth och Ylva Pettersson från Wikimedia Sverige prata och diskuterar hur öppna resurser kan skapa ett innovativt lärande.

 

14.45-15.15 Kaffe

 

15.15-16.15 En till en i skolan

En paneldebatt och utmaningar och möjligheter kring att arbeta med en dator per elev.

Jag hoppas att du kommer, vi har tvåhundraplatser och det är först till kvarn som gäller. Biljetterna kostar 275 kr. Du är hjärtligt välkommen. Du kan anmäla dig här.

Sedan vill jag passa på att säga några ord om Internetdagarna 23-24 oktober också. Jag ser fram emot sessionen med Lawrens Lessig, en av grundarna till Creative Commons och sedan min egen session som kommer att handla om Internet som ett verktyg för att öppna upp klassrummet. I min session Internet öppnar dörren till klassrummet – vad får vi se? kommer bland annat Johan Ronnestam delta som medverkande talare, vilket känns otroligt roligt.

2 tankar kring ”Har du koll på den 22 oktober? Och vår dag om Internet i skolan

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: Internetdagarna

Kommentarer inaktiverade.