Skapande är bara en remix!

I TED-talket (nedan) pratar Kirby Ferguson om remix, och drar slutsatsen att all kreativitet bygger på tidigare skapande, eller innovationer av tidigare generationer. Han menar att allt som skapas byggs ihop av tre grundstenar: kopiera, transformera och kombinera. Det nya är skapat av delar av andra/gamla bitar.

Eller som Mark Twain säger det:

“All ideas are secondhand, consciously and unconsciously drawn from a million outside sources. We are constantly littering our literature with disconnected sentences borrowed from books at some unremembered time and now imagined to be our own.” — Mark Twain[Brainpickings]

4 tankar kring ”Skapande är bara en remix!

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: Lars Lundqvist

  3. Pingback: Alastair Creelman

  4. Pingback: Berätta det igen, men på samma sätt « Blog à la Mr Chapel

Kommentarer inaktiverade.