Dela dina instagram-bilder med hjälp av Creative Commons

Många som jag känner använder Instagram, för att dela och lägga på filter på sina bilder. På SSWC kom jag att prata med Maria Gustafsson (miku-maria) om hennes val att dela bilder. Hon berättade att hon väljer att dela alla de bilder som hon delar med hjälp av Instagram, de delar hon även på flickr. Med den enkla förklaringen: Via flickr kan jag göra bilderna tillgängliga under Creative Commons.

Idag läste jag på Lifehacker att det numera finns en möjlighet för alla som så önskar att dela sina Instagrambilder med hjälp av en Creative Commons licens. Creative Commons är ett licenssystem som gör det möjligt för andra att fritt få använda sprida dina bilder så länge de följer licensen. Det mest grundläggande villkoret är att du alltid måste erkänna fotografen.

För att kunna dela dina Instagrambilder under Creative Commons måste du godkänna webb-appen I am CC :s villkor och då kommer dina bilder licensieras under Creative Commons under de kommande tre månaderna. Varför finns appen kan man fråga sig?

I korthet är förklaringen att Creative Commons är grymt!

Men det längre svaret är enligt sajten:

Flickr has something like 200,000,000+ images licensed under Creative Commons, making them the biggest repository of Creative Commons work in the world. CC work from flickr is regularly used by Wikipedia, magazines, books, bloggers, everyone! It’s downright fantastic!

Instagram gets something like 5+ million new photos a day. If we could get just a small fraction of people to agree to CC license their photos we could make a huge impact on the free culture movement.

Right now I just provide a simple way to agree to license your existing photos + photos you’ll take for the next 3 months under a CC license. I kept the timeframe 3 months because I don’t want people to forget that they signed up for this — I want this to be a really legitimate repository of free images.

Och jag tänker om fler licensierar de bilder de publicerar genom Instagram, ju bättre spridning kan dina bilder få. Så kanske är det värt att pröva möjligheten…

8 tankar kring ”Dela dina instagram-bilder med hjälp av Creative Commons

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: Fredrik Cruse

  3. Pingback: Lilian Varnander

  4. Pingback: Emil Jansson

  5. Pingback: Camilla Lindskoug

  6. Pingback: Martin Garlöv

  7. Pingback: KristinaAlexanderson

  8. Pingback: Pernilla Näsfors

Kommentarer inaktiverade.