Bra för vuxna, dåligt för barn? – ett panelsamtal på bokmässan 2012

Jag blev redan tidigt i våras inbjuden att vara med i panelen i den spännande och intressanta rubriken ”Bra för vuxna, dåligt för barn” som är ett seminarium arrangerat av: BBC – Barnbibliotekscentrum Kultur i Väst, och Institutionen Biblioteks- och informationsvetenskap/Bibliotekshögskolan, Högskolan i Borås.

I panelen vid sidan av mig sitter ingen mindre än Elza Dunkels forskare från Umeå universitet, Ewa Thorslund (chef för statens medieråd) och den fantastiska bibliotekarien Amanda Stenberg från TioTretton biblioteket.

Jag känner mig väldigt ärad att få vara del av denna spännande panel av idel kvinnor som kan mycket om barn och unga och deras digitala vardag. Jag ser verkligen fram emot att få ta del av olika perspektiv på de frågeställningar som seminariet vill belysa:

1. Varför anses det bra när vuxna görs digitalt delaktiga genom stora nationella kampanjer men ofta farligt och fel när barn är på nätet?

2. Är det riktigt att kalla barn ”digital natives”?

3. Och har alla barn verkligen möjlighet att vara digitalt aktiva?

4. Vilken roll spelar klass och kön i detta sammanhang?

5. Folkbiblioteket är en viktig demokratisk mötesplats, men har man kunskap, motivation och vilja att möta barnet på deras individuella nivå?

Seminariet är på torsdag klockan 17.00 i K2 på svenska mässan, det kommer att spelas in av UR och du kommer att kunna ta del av det i efterhand.

1 tanke kring ”Bra för vuxna, dåligt för barn? – ett panelsamtal på bokmässan 2012

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.