Vad väcker bilden för tankar?

Jag tror att varje språklärare har gjort uppgifter som handlar om att vi låter eleverna skriva med bilder som utgångspunkt. Jag tycker om att skriva ner mina intryck av bilder som jag tycker om, som berör, som berättar historier för mig, eller om det är bilden i sig som väcker en historia som jag lyssnar till.

En av de tankar som jag haft bakom 365-projektet med CClones var att bilderna skulle berätta historier. Varje bild skulle berätta en historia. En bild som jag tog i början av året är bilden (the minitroopers on the ice) BFF on the ice.

Det är alltid spännande att ta del av vad andra ser i ens bilder. Vilka tankar bilden väcker hos en betraktare. Genom Jonas Lindahl, som valt att använda min bild för att stimulera flödesskrivning, fick jag ta del av en hel elevgrupps texter, och upplevelser av vad de ser för berättelser i bilden.

Det är spännande att ta del av andras berättelser kring min bild, att den är del av en större historia som i texten som inleds med orden:

i think hmmm this photo have a long long story…

 Jag inser att jag inte alls äger historien som min bild väcker, och njuter av att få reda på att det en annan elev ser är:

/…/I know… Still a better lovestory then twilight.

<3

Jag får även berättelser kring varför de är där de är:

The two stormtroopers was just on a restaurant and enjoying their meal when Darth Wader comes in and throws them out, so now, they are walking home to their ship. They are going over the ice, and one falls and the other one laughs.

eller

Dark Vader wanted war on the Ice planet against Luke and his army. Vader sent 100 Stormtroopers there. But after a while the most of them died. They had failed but two where still alive.

För mig är bilden i sig är ganska typisk, med paraplyet, med motljuset som jag inte kan motstå, vattenpölen som är is-täcket och sedan ”mina” mini-troopers som går tillsammans, gemensamt.

Jag vill säga tack till Jonas och hans elever för att ni lät mig ta del av era texter, det är en stor ära.

4 tankar kring ”Vad väcker bilden för tankar?

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

  3. Pingback: Blogginlägg | Jonas på Hugin

  4. Pingback: Blogxplosion! | Jonas på Hugin

Kommentarer inaktiverade.