2012 ännu ett år i bilder – det blev fler troopers

@kalexanderson in action! av Sara Fritzon CC (by)

@kalexanderson in action! av Sara Fritzon CC (by)

När jag avslutade mitt 365-projekt nyåret 2011 så tänkte jag att jag var ganska klar med Stormtroopers och leksaker. Jag skulle bara göra ett ABC-projekt under 2012, sedan skulle bli ett år med mindre bilder på leksaker, mer bilder av annat, oklart vad. Jag var trött på ”adorable Stormtroopers”. Jag ville utmana mig själv, kanske min publik, kanske mina motivval.

Men det är något med en figur som man arbetat med i ett år, och lite till… det är svårt att slita sig. Och jag insåg sakta att det finns något i det vardagliga som jag tilltalas av, som jag vill skildra, så de fick följa med. Jag har lekt, jag har plåtat, men jag har också insett att det inte är Stormtroopers som alltid är motivet även om de förekommer på många av bilderna från 2012, och att ljuset väcker en oemotståndlig lust hos mig att plåta.

När jag tittar tillbaka på 2012 så är det bilder som dessa några av de bilder som jag minns:

Darth holding Teddy

Teddy is mine – en bild som väckte starka känslor för Stormtroopern, jag följde upp den bilden med

3cc
falling
7webb

2cc6nörd

What is absurd?

lookingatwar

fly high

Men det har också tillkommit projekt, två som handlar om kaffe, eller ett om en kopp, ett annat som handlar om en fotograf. Roligt och svårt fast på ett annat sätt. Sedan såhär i slutet av året har jag också vågat mig på att pröva och utforska ännu ett projekt, men det kommer nog bli mest mitt, en övning. Vi får se, ni lär bli varse.

Vad mer hände under 2012, jo jag har fått lyckan att prata om mina bilder vid flertal tillfällen:

Det har varit konstigt och spännande, svårt och väldigt, väldigt lärorikt. Sedan har jag får mycket bekräftelse på att mina bilder spelar roll för andra, att andra fotografer inspireras av mina bilder, gör egna, vilket alltid är roligt. Det är en stor ära.

Men visst har jag fotograferat annat också, men inte så målmedvetet. Jag ska passa på att tacka alla de fotografer som inspirera mig i mitt fotografi.

hittad nörd av Linda Svanberg cc by, nc,sa

Hittad nörd av Linda Svanberg cc (by)

6 tankar kring ”2012 ännu ett år i bilder – det blev fler troopers

 1. Pingback: KristinaAlexanderson

 2. Pingback: KristinaAlexanderson

 3. itmamman

  Tack för dina bilder som berör! Det jag tänker på är hur du har en förmåga att få de stela plastfigurerna att få liv. De ser alltid ut att vara i rörelse i dina bilder. Det blir ännu mer konstigt när jag har sett dem ligga i din väska, verkligen helt orörliga. Fortsätt plåta, Kristina. Om du orkar. Bilderna betyder mycket. Så, tack.

  1. Kristina Alexanderson Inläggsförfattare

   Christina, jag blir alldeles rörd när du säger så. Jag kommer nog inte sluta, men jag har en känsla av att de kommer att ta mindre plats för andra saker som jag känner att jag behöver utforska, utmana och testa, men bilder lär det bli 🙂 Oj jag känner att det finns ett helt inlägg, en hel berättelse här, vi får se

 4. Pingback: Tobias Holmgren

 5. Pingback: Lilian Varnander

Kommentarer inaktiverade.