Facebooksreklamen vad säger den om mig?

Skärmavbild 2012-12-28 kl. 20.14.57

Att Facebook annonserna riktas utifrån min profil och min aktivitet på Facebook, är i sig ingen nyhet. Men det är spännande att fundera på vilka annonser man får samt varför. Jag har några dagar haft ovanstående annonser på Facebook. Och de fick mig att fundera kring hur min aktivitet på Facebook påverkar de annonser som presenteras för mig. Min aktivitet på Facebook ser ytligt sett ut enligt följande: Jag delar länkar om mitt arbete, som handlar om att stötta Internet i skolan, jag delar länkar av mina bilder som ligger på flickr, jag gillar statusuppdateringar som rör mina vänner, men framför allt det som kopplas till mitt arbete. På min about-sida beskriver jag mig som en medelålderskvinna som arbetat i skolan, arbetar som chef för Internet i skolan, det står lite om mina studier… och är osäker om det är detta som gör att jag får oavstående annonser?

Märkligt nog drar jag slutsatsen att kvinnor i min ålder borde efterfråga, ett yngre utseende och söka en ny man. Jag undrar var är annonserna om Star Wars, om fotografi, om konst, om teater, om litteratur.

4 tankar kring ”Facebooksreklamen vad säger den om mig?

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: Olof Jonsson

  3. Pingback: Oliver Bartsch

  4. Pingback: Mauritz Zachrisson

Kommentarer inaktiverade.