Tankar kring fotografiet

Jag läste inlägget om Gloria Baker Feinstein den retrospektiva utställning som görs kring henne. och i texten som heter Can you see me now? berättar Gloria Baker Feinsteins med egna ord varför hon fotograferar:

 • Sometimes I take pictures to get a closer look.
 • Sometimes I take pictures to prove that something happened.
 • Sometimes I take pictures so I can remember how I felt.
 • Sometimes I take pictures so I can hide behind the camera.
 • Sometimes I take pictures because things seem confusing.
 • Sometimes I take pictures to introduce people to one another.
 • Sometimes I take pictures to make sure someone doesn’t disappear.
 • Sometimes I take pictures because it feels good to be alive.
 • Sometimes I take pictures because the sadness is unspeakable.
 • Sometimes I take pictures to change someone’s mind.
 • Sometimes I take pictures because there is nothing left to say.
 • Sometimes I take pictures so I know which way to go.
 • Sometimes I take pictures because things will never be the same.
 • Sometimes I take pictures so I can see things in a new way.
 • Sometimes I take pictures to give someone else a voice.
 • Sometimes I take pictures to leave reminders that I was here.

Och det slog mig att jag vill också berätta varför jag fotograferar, varför jag tar bilder och varför jag väljer att publicera vissa bilder. Därför har jag inlett en ny bloggserie på min fotoblogg som handlar om varför jag fotograferar.