Programmera mera – lär elever programmera

Vi pratar om det, att barn, unga behöver få kunskaper i att programmera. Att barn ska få tillgång och kunskaper till det språk som bygger upp de verktyg som vi använder på webben. Jag tror att kunskaper om hur koden är uppbygd och hur webbplatser, webben är uppbygd tror jag är viktig kunskap. Det är viktigt att förstå hur de verktyg som vi använder för att vi ska kunna bli mer medvetna och inte uppleva det som vi tar del av som magi, eller något som sker utanför vår kontroll, som vi inte förstår eller kan påverka.

Idag träffade jag Terese Raymond och Karin Nygårds som vill skapa ett upprop för att ge fler elever och lärare att arbeta med programmering i skolan. De har tänkt sig driva ett initiativ kring frågan inom ramen för Teacherhack allt i ett demokratisk anda och med syftet att fler ska få kunskaper om programmering inom ramen för sin skolgång. Så kolla in teacherhack.

Jag vill också passa på att tipsa om att kolla in på Karin Nygård webbplats viprogrammerar.se där hon och hennes elever berättar om det arbete som de gör för att lära sig programmera inom ramen för svenskundervisningen. Där finns mycket att inspireras och lära sig av… Spännande och väldigt lärorikt.

2 tankar kring ”Programmera mera – lär elever programmera

Kommentarer inaktiverade.