Ett försök att se genom fingrarna när ens webbplats inte svarar

Jag använder Internet i arbetet, på fritiden och kan i stort sett göra det obehindrat från var jag än är. Men så är det kvällar som denna då jag plåtat, är nöjd, vill uppdatera min fotoblogg och så står allt stilla. Servern där min webbplats svarar inte, och jag inser att det webbhotell som jag använder troligen är utsatt för en överbelastnings-attack. Ofta kallas de ddos-attacker (wikipedia).

En DDoS-attack bygger på att en stor mängd anrop, med en relativt liten mängd data, samtidigt och kontinuerligt från flera datorer skickas till ett datorsystem eller nätverk, till exempel kan man begära stora filer från en webbserver. Det utsatta systemet överbelastas av den stora mängden anrop och endast liten kapacitet blir kvar för övrig kommunikation.

Och jag kan inget annat göra än att vänta. Publicerar en bild här i väntan på att Ser du mig ska fungera igen.