Kort om Internetdagarna 2013 -Jag har läst och godkänner villkoren… #ind13

badge-ind13

På jobbet förbereder vi oss för årets upplaga av Internetdagarna. Jag har fått den stora äran att arrangera ett helt eget spår den 25 november ”elevers integritet på nätet”. Vars tema är just det som temat säger: ”integritet”.

En ständigt aktuell och viktigt fråga, som inte är helt enkel att förhålla sig till och ambitionen som jag har med det spår som jag är ansvarig för är att ge en bred bild av frågeställningen, vi vill med vårt program belysa integritetsfrågorna på nätet utifrån många perspektiv för att visa på hur och vilka sätt pedagoger förhåller sig till den. Vi har bjudit in Skolverket och MSB för att de ska få presentera de stöd som de kan ge skolan. Edavard Jensingen från Helsingborg kommer och pratar om hur de Malmö förhåller sig till integritetfrågan i förhållande till att använda Google-docs i skolan. Men vi har också bjudit in Google genom David Mothander. Mest spännande tycker jag nog att Roger Murray och Dylan Murray är, de ska ge sina persepektiv på frågan.

Sedan avslutas vårt spår med att sju pedagoger ger sina perspektiv på hur de arbetar med elevers integritet på nätet genom att de kommer att göra ignite-prat.

Vid sidan av vårt spår den 25 november är jag också ansvarig för en programpunkt till den 26 november då vi på slutet av dagen kommer att ha en visning av filmen ”Terms and conditions may apply” en film om villkoren som finns i alla dessa ”gratis”-tjänster som vi så glatt och ganska oreflekterat använder. Filmen i sig är grymt spännande och vi kommer att visa den för de som kommer till internetdagarna den 26 nov, sedan kommer vi avsluta med ett litet panelsamtal kring filmen.

Jag hoppas innerligt att se just dig där… speciellt på filmen, den är så intressant och väl värd att se. Kolla om inte annat in trailern

1 tanke kring ”Kort om Internetdagarna 2013 -Jag har läst och godkänner villkoren… #ind13

  1. Pingback: Länkar om säkerhet och integritet | Min Blog

Kommentarer inaktiverade.