Färgfabriken en plats för att få reflektera kring bilder

About to give me some advise – fd färgfabriken (Tescho)

Vi landade på färgfabriken i morse också, idag tillsammans med kollegan och den fantastiska fotografen Therese Tjernström (Tescho). Det var iInte bara att vi var tre, som gjorde skillnad eftersom tre vågar mer än två, utan också nöjet med att ha med sig en som letar efter vinklar och som ser på rummet med andra ögon. Jag bara väntar på att få se mer av hur hennes bilder blev…

Utifrån mitt perspektiv var det roligt att få möjlighet att fotografera vackra Therese i den ruffiga miljö som färgfabriken är, men ljuset var inte med oss, utan snarare mot oss. Solen infann sig inte och vi hade bara de ljus som kom in genom trasiga fönster och öppna dörrar. Man tar vad man har som Kajsa Varg sa, men bristen på ljus gjorde att mina porträtt (det kommer fler under veckan, på Ser du mig) och interiörbilder är brusiga, som ett filter som gör att det är lite större gryn på motivet…

Och när jag tittar på porträtten av Therese så slås jag hur mycket jag gillar just brus. Therese ser ut som hon tittar in i spegeln… och där står jag. Ja, som jag skrev sist, jag föredrar bilder som är nära, och leker med ljuset, men är också väldigt förtjust i brus. Ska fotografera mera i mindre, sämre ljusförhållanden, med stor bländaren och höga iso-tal.

Hoppas solen visar sig imorgon, då ska jag plåta.