Vill du som lärare lära dig blogga?

Jag arbetar som de flesta kanske vet med Internet i skolan på .SE och inom ramen för mitt område så arrangerar vi varje år utbildningar för lärare som vill lära sig använda wordpress som ett bloggverktyg för att publicera skolarbete på webben tillsammans med sina elever.

Anledningen till att vi arbetar med wordpress som verktyg är för att det bygger på open source, är öppet, och vem som helst kan bidra med kod och funktionalitet till verktyget. Dessutom är det enkelt att arbeta med, och du kan påverka och ändra med ganska enkla medel för att få bättre funktionalitet. I samband med våra utbildningar och runt omkring vår tävling Webbstjärnan så har vi också en del support kring vanliga frågor och problem som kan uppkomma i samband med arbetet med att publicera skolarbete på webben.

Vi vet att lärare och pedagoger har svårt att komma i från undervisningen därför har vi också en webbkurs som den som vill kan gå för att lära sig hur wordpress fungerar. I Stockholm arrangerar vi vårens sista workshop den 25 februari och du är hjärtligt välkommen att delta.

Vill du arbeta med Internet i skolan?

Vill du att dina elevers skolarbete ska nå riktiga mottagare?

Då är kanske vår workshop något för dig? Den är kostnadsfri och öppen för alla pedagoger, vill du lära dig mer och inte är verksam som pedagog? Då är webbkursen något för dig. Den är också kostnadsfri och öppen för alla.

Vi kommer även att vara på turné och åka till Piteå, vara i Stockholm, Kalmar, Trelleborg och Göteborg. Jag hoppas innerligt att träffa dig där.