Hur skapar du en presentation som håller din publik vaken? #blogg100

Ett samtalsämne som jag ofta återkommer till är presentationer. Det är något som jag ofta gör inom ramen för min vardag. Hur gör man en vinnande presentation?

Jag har frågat mina barn och fått lära mig följande:

-välj rätt tema, och det bör vara färgrikt, individuellt och helst ditt 😉

-arbeta med övergångar (enligt säker källa (ett barn som tar del av andras powerpoints i skolan) är övergångar en presentations viktigaste ingrediens. Om publiken somnar under dina presentationer så beror det bara på att du inte har övergångar.

Till mina barns insikter vill jag lägga några av mina egna insikter. En presentation ska inte stå själv utan ska vara ett stöd för dig som talare och för dina åhörare.

Presentationen ska vara ett stöd för åhörarna så att de kan följa din presentation, men de ska inte ta del av hela din presentation genom presentationsprogrammet. Dvs du bör inte skriva ner hela ditt manus i presentationen.  När det kommer till ord i en presentation är ”less more”.

Om du ska göra en presentation som får publiken att vara vaken behöver du förbereda dig och kunna din presentation.

#blogg100

2 tankar kring ”Hur skapar du en presentation som håller din publik vaken? #blogg100

  1. Chris

    Det här är kul och intressant. För det finns ju en uppsjö av små tips och tricks man kan ta till. Ett är stödet man har i presentationen (ofta ppt) och hur ser man till att det är bra. Det andra är det man säger. Ett enkelt tips är att inte enbart använda ett stöd som ppt utan att faktiskt växla till kanske ett blädderblock, en whiteboard eller annat. Att byta verktyg helt enkelt. Ett annat är att hålla sig till en enkel regel att aldrig ha mer än sex objekt och aldrig ha mer än 6 ord i en mening på en ppt. Och att hela tiden involvera publiken…. att ställa frågor för att få dem att tänka själva.

Kommentarer inaktiverade.