Du är lärare, saknar du det? #blogg100

Saknar du det?

Är en fråga som Jag får med jämna mellanrum, när jag berättar att jag är utbildad till lärare. Jag brukar svara så som det är.

Nej, jag saknar vanligtvis inte lärarjobbet. Men naturligtvis finns det saker som jag saknar, som eleverna. I synnerhet kan jag sakna klassrumssamtalen, som sker i grupper där man känner varandra och bryter kunskaper tillsammans. Jag kan också sakna säkerheten som finns hos unga människor i att de vet att de kan och kommer göra skillnad. Det är bara självklart, för de vet så mycket bättre, det vet hur det egentligen ska vara…

Jag kan också sakna de insikter som man får tillsammans med elever som ser verkligheten och världen från andra perspektiv än mitt, som lärare lär man sig mycket i mötet med sina elever.

Dagar när jag saknar allt detta kan jag tycka att det är så skönt att internet finns så att jag kan få blicka in i andra lärares klassrum och vardag som en tumblr som Samtidigt i den kommunala gymnasieskolan. Då kan jag le och tänka så är det ….