Balladen om Liten Karin – står du upp för dina ideal? #blogg100

Jag publicerade en bild av fantastiska Karin Nygårds och när jag satt och tänkte på Karin kom balladen om Liten Karin tillbaka till mig. Balladen om Liten Karin är en ganska hemsk historia, som jag ser det. Den handlar om Liten Karin som har så mycket självständighet och vägrar att göra så makten vill. Det gör att mannen/prisen i dikten väljer att straffa med på ett gruvligt sätt.

Balladen påminner oss om vikten av starka människor som står upp för sina ideal, sitt sätt att leva och gör det ända in i döden. Balladen får mig att tänka på studenterna på himmelska fridens torg 1989, de får mig att tänka på kvinnan som slår nynazisten i huvudet etc. Men balladen får mig också att tänka på Karin Nygårds och hur hon arbetar för att öka sina elevers digitala kompetens och deras medvetenhet om hur digitala verktyg fungerar!