Hantera källor och källkritik på internet – ny guide från IIS och Viralgranskaren

Jag uppdaterar mig om vad som hänt i sociala medier under natten och på Facebook läser jag en vän uppdatering om att hennes identitet och bilder hade blivit stulna. Jag stannar en stund och funderar kring om vi egentligen någonsin vet vem som är vem i sociala medier. Är vi verkligen de vi utger oss för att vara, och hur vet man om någon annan utger sig för att vara mig? Jag bläddrar vidare och blir uppdaterad om födelsedagar, legobyggen, annonser och hur man drejar med fötterna. (utdrag ur inlägget källkritik på morgonkvisten)

Jag är så himla stolt över att min guide Källkritik på internet har kommit ut i en ny upplaga, utgåva, ny version, en 2.0. Vi har uppdaterat guiden slipat till den lagt till ett avsnitt om algoritmer, samtidigt som det bästa finns kvar från upplaga 1, version 1.0.

Jag är bara så ypperligt stolt…. läs, dela och var kritisk! Guiden Källkritik på Internet finns att läsa gratis på nätet!

Passa också på att läsa om min kritiska granskning av min morgon på IIS bloggen… Källkritik på morgonkvisten

1 tanke kring ”Hantera källor och källkritik på internet – ny guide från IIS och Viralgranskaren

 1. Ricardo Nuno Silva

  Hi, Kristina!

  Many thanks for your new-revised ”Critical Thinking on the Internet” guide!
  Remarkable job. 5*!

  However, I only managed to read it through (the very unreliable) Google Translator…
  Is there any chance of getting a translated version of the new guide, so that your readers/followers can share it? (tip: maybe through a crowdsourced effort?)

  That you be *great*! 🙂

  Wishing you all the best from Portugal.

Kommentarer inaktiverade.