Samhällets digitalisering – hur lär skolan ut den?

Jag är alltid extra stolt den här tiden på året. Tiden då hösten närmar sig, kvällarna blir mörkare och snart skiftar bladen färger. Jag är alltid så extra stolt när jag ska presentera Internetdagarna och det program som vi arbetat fram för skolan om skolan, och skolans digitalisering, eller om det handlar om hur internet påverkade vår vardag och så även skolans praktik.

I höst, närmare bestämt i november kommer internetstiftelsen att ha det som ser ut att bli den bästa konferens någonsin – den som vi kallar ”Internetdagarna”. I år har vi valt att lägga fokus på att prata om Skolan och samhällets digitalisering – och hur skolan ska lär ut det som vi knappt förstått har skett och det som barnen som går i skolan inte har upplevt. Vad ska vi lära ut och hur ska vi göra det så att barnen förstår, dels vad internet är och hur internet förändrade världen. Det handlar Internetdagarna om… Du kommer väl?