Om föreläsningar

Jag föreläser för det hjälper mig att sätta ord på det som jag försöker förstå, jag föreläser för att det får mig att för en kort stund dela min passion med de som lyssnar. Jag föreläser om …

 • digital kompetens – vad det innebär och hur skolan kan arbeta med det
 • källkritik, eller om det är hur källor på internet fungerar
 • internets historia, som jag tycker är fantatisk
 • kultur på internet (tänker jag att jag ska föreläsa om…

Och mycket mycket annat

1 tanke kring ”Om föreläsningar

 1. Viktor Lennartsson

  Hej Kristina!

  Jag heter Viktor Lennartsson och jobbar som lärare i Kvalitetsteamet i Burlövs kommun. På min fritid samarrangerar jag Pedagogisk pub i Lund tillsammans med några kollegor, med syftet att sammanföra personer med intresse för pedagogik och skola. Vi har hållit på sedan 2013 och puben har olika teman varje gång. Ett tänkt tema är ”Vem är Jante?” där vi vill närma oss diskussioner kring hur lärare öppnar upp klassrummet (både för kollegor och världen) och hur lärandet kan synliggöras.

  Upplägget ser alltid ut som följer: Puben inleds med en inspiratör som ”föreläser” i femton minuter, följt av diskussioner i styrda grupper utifrån en samtalsmeny som vi tillhandahåller. Därefter sker ett gruppbyte, följt av nya diskussioner och sedan avslutas puben.

  Min fråga är kort och gott om du skulle vara intresserad av att komma och inspirera deltagarna den första delen av en pub under hösten eller våren? Vi hade blivit oerhört glada om du skulle vara intresserad och hoppas på att få se dig både som inspirationstalare och besökare!

  Med vänlig hälsning,
  Viktor Lennartsson

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *